Sinuzite


Sinuzitele sunt infectii ale membranei mucoase care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile.

 

Mai multe detalii


Sinuzita este o inflamare a sinusurilor paranazale, care poate sau nu poate fi rezultatul unei infecţii, de la probleme bacteriale, virale, alergice, imunitare sau ale unor ciuperci. Noi clasificări ale sinuzitei se referă la rinosinuzită, o inflamare a sinusurilor, dar şi a nasului (rinită).

Sunt câteva perechi de sinusuri paranazale, incluzându-le pe cele frontale, maxilare, cele ale oaselor tâmplelor, precum şi cele ale oaselor ce susţin globul ocular. Sinuzita poate fi clasificată după locul în care aceasta acţionează:

  • Sinuzită maxilară - poate provoca dureri sau presiune in zona maxilarului (obraz); durere de dinţi, migrene
  • Sinuzită frontală - poate provoca dureri sau presiune in zona frontală a sinusurilor (localizată după/deasupra ochilor), migrene
  • Sinuzită etmoidală - poate provoca dureri între/după zona ochilor, migrene
  • Sinuzită sfenoidală - poate provoca durere sau presiune după ochi, dar alteori se manifestă prin senzaţiile de ameţeală

Recente studii ale sinuzitei indică faptul că aceasta apare ca o mare varietate de boli care afectează tractul respirator şi e deseori legată de astm. Toate formele de sinuzită pot fi un rezultat sau o parte dintr-o inflamare a căii respiratorii, de aceea alte simptome ale acesteia (spre exemplu, tusea) pot fi asociate cu sinuzita.

Cautare afectiune

Adresa: Aleea Valea Rosie nr. 4, bl. M4 ap. 46 parter, sector 6
Program de Lucru: Luni, Marti, Miercuri, Joi si Vineri: 16:00 - 19:00

Sambata, Duminica: 14:00 - 17:00

Telefon: 0755.242.049
Facebook Share Facebook dr. Puric
Aceste date au fost introduse astazi 13.01.2020