Terapie laser, infrarosii, ultrasunet, bioptron


  • Terapie laser, infrarosii, ultrasunet, bioptron

Mai multe detalii


Terapia laser


Terapia laser cu energie scazuta, este folosita in domeniul medical, dovedindu-se foarte eficienta in multe cazuri care nu reactioneaza bine la alte forme de tratament.

Energia razei laser este absorbita in zona tratata, ceea ce duce, printre altele, la crestera metabolosmlui celular printr-un procese de fotobiostimulare a tesuturilor.Efectul de penetrare a tesuturilor depinde de lungimea de unda a razei laser,de energia emisa si de timpul de actiune. In general se foloseste emisia rosie (aprox.620nm-675nm) sau capete de emisie in infrarosu (peste 790nm) care permit o penetrare mai profunda a tesuturilor.

Efectele medicale au fost studiate si descrise in peste 2000 publicatii si peste 200 studii placebo.In principal efectele sunt de natura biochimica si nu termice.

Printre efectele constatate se mentioneaza:
-efect antiinflamator
-diminuarea durerilor (acute,cronice)
-intarirea sistemului imunitar prin biostimulare nespecifica
-crsterea sintezei proteice
-reducerea edemelor
-stimularea neovascularizatiei si vindecarea plagilor.
-activarea sistemului neouroendocrin
-crestera ATP si a fosforilarii

Indicatii:
- acnee, alopecie, cicatrici cheloide, cicatrici recente, arsuri, dermatite, furunculoza, hematoame, herpes, striuri, epicondilite, bursite, dureri reumatice, arsuri, ulcere varicoase, eczeme,traumatisme, celulita, In tratamente cosmetice: acnee, cuperoza, herpes etc.

Efectele vizibile de ameliorare se instaleaza dupa 4-6 sedinte in cazuri acute si dupa 8-10sedinte in cele cronice, depinzind de severitatea manifestarilor.

Terapia cu lumina polarizata tip: BIOPTRON


Tratamentul cu Lumina Vizibila Incoerenta Polarizata, tip Bioptron, foloseste un anumit spectru al luminii, asa cum se intilneste si in radiatia solara, excluzind insa radiatiile potential nocive, precum cele ultraviolete.

Acest tip de tratament ajuta la echilibrarea si regenerarea tegumentelor, regland procesele biologice si conducind in final la vindecare.

Lampa “Bioptron” inglobeaza in ea o parte mica, dar eficienta a luminii solare, cu care zi de zi putem sa ne aparam sanatatea, fara cel mai mic efect daunator. Lampa Bioptron nu are efecte secundare daunatoare, utilizarea acestei lumini este simpla si se foloseste ca remediu la numeroase probleme de sanatate. Actionand pozitiv si benefic asupra sistemului biologic, stimuleaza anume fortele de autovindecare, elimina suprasolicitarea organismului si declanseaza procese de regenerare.

Terapia cu lumina polarizata Bioptron are importante caracteristici de autoreglare. Ridica la nivel normal procesele biologice de nivel scazut, readucand la normal pe cele cu nivel ridicat si intareste sistemul de autoaparare a organismului, stimuleaza metabolismul intern, ajutand organismul sa se refaca singur.

Sistemul de terapie Bioptron are cateva caracteristici importante. Lumina emisa este multicolora in comparatie cu lumina laser care este monocolora, are o energie ridicata si se propaga intr-o banda de latime foarte ingusta. Lumina Bioptron se propaga intr-o banda larga, in multe culori si cu energie redusa. O alta caracteristica fundamentala este polaritatea luminii. Aparatele Bioptron de terapie emit lumina polarizata. Aceasta inseamna ca undele se transmit exclusiv in planuri paralele, fiind create de un sistem de oglinzi special. Lumina astfel polarizata, având unele proprietati aparte, este folosita apoi in terapie. Este foarte important faptul ca spectrul luminii Bioptron se situeaza intre 400–200 nanometri, ceea ce inseamna ca aceasta lumina nu contine raze ultraviolete (aceste raze daunatoare având spectrul cu mult sub 400 nanometri). Asa se explica faptul ca dupa tratament pielea nu se inroseste, nu se bronzeaza, lumina fiind complet inofensiva si pentru ochi. Razele emise de lampa Bioptron in mica masura contin raze infrarosii, ceea ce asigura actiunea in profunzime, temperatura, in cursul tratamentului, ajungând la maximum 37 °C, deci depasind doar cu un grad temperatura normala a corpului.


Efectele benefice ale terapiei cu lumina polarizata Bioptron

Tratamentul cu lumina polarizata cumulat cu utilizarea unor preparate cosmetice asigura mijlocul ideal de mentinere a frumusetii

-in 6–8 zile, aplicând un tratament zilnic de 10 minute, se vor reduce durerile reumatismale si ale articulatiilor
-in afectiunile ORL si in alergii, tratamentul de 6 minute repetat de 2–3 ori pe zi ajuta la eliminarea secretiilor
-in durerile musculare lumina polarizata se dovedeste un bun calmant
-in guta (reumatism) se manifesta benefic actiunea luminii polarizate de stimulare a metabolismului celular
-in accidentarile sportivilor – actiunea analgezica si de regenerare
-in afectiuni ginecologice, in bolile inflamatorii ale aparatului respirator si ale cavitatii bucale isi dovedeste efectul antiinflamator
-in bolile arteriale – actiunea de regenerare, de stimulare a metabolismului celular
-in tratarea durerilor de cap inlatura stresul si scade tensiunea arteriala
-intareste sistemul imunitar al organismului prin sporirea numarului fagocitelor si eliminarea starilor de stres

Se pot trata: acnea, eczema, inflamatiile pielei, ulcerul varicos, arsurile tegumentelor, artrite reumatice, durerea de spate, traumatismele musculare, durerile articulare, etc.

In medicina estetica, pot fi tratate, ridurile fine (laba gastei), celulita, datorita efectelor de regenerare si biotrofice, celulita in combinatie cu raze infrarosii.


Terapie cu ultrasunete

De mult timp folosit in terapii medicale pentru recuperare, industia de beauty a inceput sa foloseasca aceste tipuri de aparate, adaptate pentru redobandirea unui corp armonios, a elasticitatii si a fermitatii pielii.

Beneficii:

  • atenuarea micro si macro nodulilor celulitici;

  • distrugerea nodulilor adiposi localizati prin actiunea mecano termica a aparatului cu ultrasunete, actiune care duce chiar la dizolvarea adipozitatilor si eliminarea acestora din organism;

  • patrunderea in adancime ( la 4- 5 cm) a cremelor si substantelor active anticelulita/ antivergeturi/ de slabire;

  • stimulare metabolica, care duce la activarea metabolismului cellular;

  • activarea micro- circulatiei sanguine prin actiunea sa termica si prin presiunea acustica.

  • ameliorarea vergeturilor prin efectul defibrozant pe care-l are asupra refacerii tesuturilor si fibrelor de elastina si colagen;

  • stimuleaza eliberarea toxinelor din celule si transferarea acestora in sistemul limfatic;

  • scaderea in centimetrii.


Zone de aplicare:  picioare, solduri, fese, abdomen, brate;

 

 

 

Cautare afectiune

Adresa: Aleea Valea Rosie nr. 4, bl. M4 ap. 46 parter, sector 6
Program de Lucru: Luni, Marti, Miercuri, Joi si Vineri: 16:00 - 19:00

Sambata, Duminica: 14:00 - 17:00

Telefon: 0755.242.049
Facebook Share Facebook dr. Puric
Aceste date au fost introduse astazi 13.01.2020