Electroacupunctura


Electroacupunctura

Mai multe detalii


Electroacupunctura a devenit astăzi la fel de utilizată ca şi acupunctura tradiţională. Numeroşi acupunctori folosesc curentul electric ca un mijloc de stimulare cu rezultate superioare stimulării mecanice.

Electroacupunctura este o tehnică de acupunctură ce constă în aplicarea de curenţi electrici de intensităţi mici pe acele introduse în punctele de acupunctură. Se lucrează cu două ace în acelaşi timp pentru a permite curentului electric să treacă de la un ac la altul. Pot fi stimulate simultan câteva perechi de ace timp de 15-30 de minute.

Beneficiile stimulării electrice :

-se realizează o stimulare mai puternică a punctelor, ce poate fi necesară în cazurile dificile de nevralgie sau pareză;

-se poate controla uşor frecvenţa stimulului şi cantitatea acestuia.


Indicatii

În polinevrite aplicarea unor tipuri de curenţi cu efect tonifiant permite obţinerea unor rezultate foarte bune. În polinevrita diabetică se obţin rezultate bune şi foarte bune în peste 70% din cazuri.

În sechelele după accidentele vasculare cerebrale electroacupunctura permite o recuperare parţială a tulburărilor. Efecte bune se înregistrează în cazurile aflate în perioada de recuperare fiziologică, adică în primul an după instalarea accidentului.

În parezele şi paraliziile musculare electrostimularea de tip tonifiere realizează beneficial cel mai bun.

În unele afecţiuni algice în care durerea are un caracter liniar- lombosciatica, nevralgia cervicobrahială,etc- se utilizează electroacupunctura pe meridianele ce corespund proiecţiei dureroase.

Cautare afectiune

Adresa: Aleea Valea Rosie nr. 4, bl. M4 ap. 46 parter, sector 6
Program de Lucru: Luni, Marti, Miercuri, Joi si Vineri: 16:00 - 19:00

Sambata, Duminica: 14:00 - 17:00

Telefon: 0755.242.049
Facebook Share Facebook dr. Puric
Aceste date au fost introduse astazi 13.01.2020