Acupunctura

Care sunt principiile  acupuncturii

Medicii chinezi considerau ca bolile nu erau decat expresia unor dezechilibre energetice prin care trecea, din cand in cand, organismul. Acupunctura isi propunea sa restabileasca acest echilibru perturbat si astfel sa redea armonia intregului corp. Acest lucru se realiza prin plasarea unor ace foarte subtiri, la diverse profunzimi, de-a lungul unor linii energetice numite meridiane. Meridianele principale, in numar de 14, sunt cele prin care circula energia vietii, Chi, iar stimularea lor ajuta organismul sa invinga boala.

Oamenii sunt prea ocupati sa incerce sa previna anumite boli. Pentru unii dintre ei, este mai simplu sa ia cateva pastile si sa astepte sa se vindece. Acupunctura poate fi o solutie atat pentru cei care nu vor sa se imbolnaveasca, cat si pentru aceia care sufera deja de o boala si nu vor sa isi distruga ficatul inghitind medicamente cu pumnul. Ea trateaza problemele fizice si emotionale fara efecte secundare, cum se intampla in cazul medicamentelor.

In primul rand poate fi o solutie pentru alinarea durerii. Acest efect se datoreaza, in parte, faptului ca acupunctura creste nivelul endorfinelor din corp - substantele care dau senzatia de bine.


Care sunt avantajele acupuncturii


Acupunctura este lipsita de reactii adverse. Daca ne gandim la acupunctura ca un analgetic destinat pacientilor cu artrita, acesta este, poate, cel mai mare avantaj al procedurii. Regimul terapeutic al pacientilor cu artrita este foarte incarcat de medicamente ce au numeroase efecte adverse ce influenteaza negativ calitatea vietii. Analgezicele recomandate in astfel de cazuri pot duce in timp la aparitia simptomelor gastrointestinale, in special gastrita si chiar ulcer si hemoragii digestive, dar si dezvoltarea rezistentei fata de efectul terapeutic, ceea ce adesea inseamna cresterea progresiva a dozei. Acupunctura este o varianta ce permite pacientului sa renunte, cel putin periodic, la analgezice. Efectele ei pot fi monitorizate imediat si terapia poate fi modificata ori de cate ori este nevoie, chiar in timpul sedintelor.

Intareste sistemul imunitar. La cei care apeleaza la acupunctura s-a inregistrat o crestere a numarului celulelor albe si a nivelului alfa, beta si gama globulinelor. Ele ajuta celulele albe sa lupte impotriva infectiilor.

Ajuta la recuperarea organismului dupa consumul mare de medicamente, dar si sa renunte la alcool. Cum se intampla acest lucru? Cei care o practica vor constata ca nevoia de alcool va scadea, se vor simti mai relaxati, eliberati de orice tensiuni.
Acupunctura are puterea sa relaxeze muschii, ceea ce permite sistemelor nervos, circulator si limfatic sa functioneze eficient. Din aceste motive, acupunctura este utila atat in prevenirea, cat si in tratarea bolilor musculare. Foarte multi sportivi se folosesc de ea pentru a-si imbunatati rezistenta si viteza. Ea ajuta si la miscorarea senzatiei de durere.

Alergiile sunt o reactie a sistemului imunitar impotriva unor substante care, pentru cei mai multi dintre noi, sunt inofensive. Polenul, praful si anumite substante provoaca cele mai multe alergii. Si alimente precum laptele si graul pot provoca reactii alergice. Multe dintre aceste alergii pot avea efecte mult mai grave: diabet, glaucom, boli de rinichi, depresii, dureri articulare sau palpitatii. Ajutand organismul sa elimine toxine si intarind sistemul imunitar, multi reusesc cu ajutorul acupuncturii sa puna capat acestor reactii alergice.
Stresul poate provoca probleme foarte serioase de sanatate, precum boli de inima, cancer si probleme respiratorii. Potrivit medicilor chinezi, stresul cauzeaza aceste probleme cand exista dezechilibre la nivelul energiei ficatului, iar acupunctura restabileste echilibrarea energiei.
Unele boli au fost tratate doar cu ajutorul acupuncturii - bronsitele, astmul, ulcerul si hipertensiunea. Tratamentul variaza de la caz la caz, in functie de cat de grave sunt aceste afectiuni si poate fi asociat cu alte remedii naturale precum masajul.
Pacientii care sufera de sindromul oboselii cronice au probleme si cu sistemul imunitar. Tot acupunctura este cea care ajuta la eliminarea unor astfel de probleme, crescand imunitatea.
Simptomele tipice asociate cu menopauza - transpiratiile nocturne, bufeurile, insomnia, palpitatiile, precum si luarea in greutate, indigestiile, retentia de apa - provoaca alte probleme daca sunt lasate netratate. Acupunctura le poate veni de hac.
Pe multe femei, care au probleme de menstruatie, le scapa de depresie, iritabilitate si izbucniri de furie sau chiar de durerile de burta si spate.


AcasaAcasa

Cautare afectiune

Adresa: Aleea Valea Rosie nr. 4, bl. M4 ap. 46 parter, sector 6
Program de Lucru: Luni, Marti, Miercuri, Joi si Vineri: 16:00 - 19:00

Sambata, Duminica: 14:00 - 17:00

Telefon: 0755.242.049
Facebook Share Facebook dr. Puric
Aceste date au fost introduse astazi 13.01.2020